Pályázatok

 • Szerszámgép-, célgép- és gyártóeszköz fejlesztés, valamint a kapcsolódó gyártási technológia kutatásaa GINOP-2.2.1-15-2017 program keretében, konzorciumban.

  2021. 12. 03.

  – A kedvezményezett neve: GYEGÉP Kft.

  – A projekt címe: Szerszámgép-, célgép- és gyártóeszköz fejlesztés, valamint a kapcsolódó gyártási technológia kutatása a C3D Kft-nél

  – A szerződött támogatás összege: 51 000 000 Ft

  – A támogatás mértéke (%-ban): 50%

  – A projekt tartalmának bemutatása: A 21. század egyik legnagyobb kihívást jelentő trendje a digitalizáció. Ezen folyamat keretében a digitális számítógépek térnyerése egyre jelentősebb és egyre több tevékenység kapcsolódik a számítógépekhez. A számítógépekkel végzett, hosszú távú ülő munkavégzés kifejezetten ártalmas a felhasználókra, így az egészségkárosító hatások mérséklése nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is fontos feladat. A magyar szabadalomként bejegyzett aktív irodaszék, számítógéppel kontrollált módon mozgatja meg a felhasználó gerincoszlopát és a kapcsolódó izomzatot, ezzel jelentősen mérsékelve a későbbi gerincbántalmak kockázatát. Mivel ez a mozgatás nem zavarja az ülő pozícióban folytatott munkavégzést, így nincs jelentős munkaidő kiesés, ezért a magas gyártási és beszerzési költségek ellenére a szék megtérülése nem jelent problémát az alkalmazóknak. Ennek a terméknek sem hazánkban sem nemzetközi szinten nincs közvetlen konkurenciája. Az aktív szék piaci sikerének az egyik legjelentősebb kulcstényezője a szék gazdaságos előállítása. Ez a szék esetén igen komoly kihívásokat jelent, mert a komplikált mechanikai szerkezetbe komoly mennyiségű elektronikus komponenst kell integrálni és ezen felül magas szintű ergonómia elvárásoknak is meg kell felelni. A szék jogait birtokló C3D Műszaki Tanácsadó Kft. az előzőekben ismertetett körülmények miatt fordult a kecskeméti Neumann János Egyetem, illetve a Miskolci Egyetem munkatársaihoz, hogy azok magas szintű kutatási-, tervezési és gyártástechnológiai tapasztalatainak a felhasználásával a komplikált termék, magas minőségű, de egyben gazdaságos gyártását segítsék. Mindezek mellett a GYEGÉP Kft. komoly segítséget tud nyújtani a kifejlesztett gyártórendszer megvalósításában.

  – A projekt befejezés dátuma: 2022.11.30.

  – A projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00093

 • SZERSZÁMGÉP-, CÉLGÉP- ÉS GYÁRTÓESZKÖZFELJESZTÉS, VALAMINT
  KAPCSOLÓDÓ TECHN. KUTATÁSA A C3D KFT.-NÉL ÉS KONZORCIUMI PARTNEREINÉL

2021. 05. 25.

 

A 21. század egyik legnagyobb kihívást jelentő trendje a digitalizáció. Ezen folyamat keretében a digitális számítógépek térnyerése egyre jelentősebb és egyre több tevékenység kapcsolódik a számítógépekhez. A számítógépekkel végzett, hosszú távú ülő munkavégzés kifejezetten ártalmas a felhasználókra, így az egészségkárosító hatások mérséklése nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is fontos feladat. A magyar szabadalomként bejegyzett aktív irodaszék, számítógéppel kontrollált módon mozgatja meg a felhasználó gerincoszlopát és a kapcsolódó izomzatot, ezzel jelentősen mérsékelve a későbbi gerincbántalmak kockázatát. Mivel ez a mozgatás nem zavarja az ülő pozícióban folytatott munkavégzést, így nincs jelentős munkaidő kiesés, ezért a magas gyártási és beszerzési költségek ellenére a szék megtérülése nem jelent problémát az alkalmazóknak. Ennek a terméknek sem hazánkban sem nemzetközi szinten nincs közvetlen konkurenciája. Az aktív szék piaci sikerének az egyik legjelentősebb kulcstényezője a szék gazdaságos előállítása. Ez a szék esetén igen komoly kihívásokat jelent, mert a komplikált mechanikai szerkezetbe komoly mennyiségű elektronikus komponenst kell integrálni és ezen felül magas szintű ergonómia elvárásoknak is meg kell felelni. A szék jogait birtokló C3D Műszaki Tanácsadó Kft. az előzőekben ismertetett körülmények miatt fordult a kecskeméti Neumann János Egyetem, illetve a Miskolci Egyetem munkatársaihoz, hogy azok magas szintű kutatási-, tervezési és gyártástechnológiai tapasztalatainak a felhasználásával a komplikált termék, magas minőségű, de egyben gazdaságos gyártását segítsék. Mindezek mellett a GYEGÉP Kft. komoly segítséget tud nyújtani a kifejlesztett gyártórendszer megvalósításában. 

A megvalósításra kerülő gyártórendszer keretében számos olyan gyártóeszköz, cél- és szerszámgép fog elkészülni, melyek kutatásokkal is alátámasztott módon képesek megvalósítani a rendkívül összetett felépítéssel rendelkező és nagymértékű mechatronikai integrációjú végterméket. Maga a végtermék, az aktív irodaszék, is komoly társadalmi jelentőséggel bír a digitalizált munkavégzés közben fellépő egészségügyi ártalmak megelőzésével és kiküszöbölésével. A gyártórendszer összességében példát mutathat a kiterjedt automatizáció magas gyártási minőséget garantáló alkalmazásával. A gyártórendszer egyes elemei az előzetes kutatások eredményeire alapozva újszerű megoldások alkalmazásával érhetik el a kitűzött célokat. Mivel a pályázó konzorcium nemcsak a végtermék konkrét gyártását készítik elő a pályázat keretében, hanem a munka folyamán felhalmozódó tapasztalatok ismertetésére és megosztására is felkészült. Különösen jó lehetőséget jelent hazánk két kiemelkedő felsőoktatási intézményének részvétele a konzorciumban, mert így a felhalmozódó tapasztalatok és a leszármaztatott, újdonság értékű megoldások a lehető legrövidebb úton juthatnak el a felnövekvő műszaki utánpótláshoz.  

A projekt keretében két fő tevékenység valósul meg: az aktív irodai szék prototípus tervének továbbfejlesztését megalapozó egyetemi kutatások, valamint a gyártórendszer létrehozására vonatkozó kísérleti fejlesztés.

1. Egyetemi kutatás: A két egyetemi partner közösen valósítja meg az aktív irodai szék konstrukciós tervezését, illetve a fejlesztéssel párhuzamosan az alkatrészek közepes széria gyártáshoz alkalmazható gyártástechnológiák kiválasztását.

2. Kísérleti fejlesztés: A feladatokat a C3D Kft. végzi, amiben külső szolgáltatóként részt vesz a Miskolci Egyetem, valamint a kecskeméti Neumann János Egyetem is.

 • MUNKAHELYI KÉPZÉS A GYEGÉP KFT-NÉL

2020. 11. 27.

 
A GYEGÉP IPARI, TERMELTETŐ, KERESKEDELMI ÉS GÉPGYÁRTÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

MUNKAHELYI KÉPZÉS A GYEGÉP KFT-NÉL CÍMŰ PÁLYÁZATA
28,57 MILLIÓ FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT EL.

PÁLYÁZATI AZONOSÍTÓ: GINOP-6.1.6-17-2018-00480.

A 2020.03.14-ÉN INDULT PROJEKT KERETÉBEN 34 FŐ SAJÁT MUNKAVÁLLALÓ SZERZETT KORSZERŰ ISMERETEKET.

A PROJEKT 2020.11.27-ÉN ZÁRULT.

 • TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A GYEGÉP KFT.-NÉL

2016. 09. 07.

A támogatás összege: 49 000 000 FT

A támogatás mértéke: 50 %

a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00345

A projekt befejezési dátuma: 2016.06.24.

Cégünk, a GYEGÉP Kft. 49,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” tárgyú pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 program keretén belül. A 98,00 millió forintos összköltségvetést elérő beruházásból a cégünk hamarosan termelési kapacitásbővítési beruházást hajt végre.

Több éves ügyvezetői szakmai kompetenciával rendelkezünk az alkatrészgyártás területén, így mind a hazai, mind pedig a külföldi piac szereplői egy több éve működő, olcsón, magas minőséggel gyártó cégnek ismertek meg bennünket. Az alkatrészgyártási piacon folyamatos kapacitás bővítő beruházást, fejlesztést kell végrehajtanunk, ahhoz hogy a piacon megszerzett pozíciónkat megtartsuk. A beruházás keretén belül olyan egyedi CNC gép beszerzése valósul meg, amellyel a jelenleg velünk szemben támasztott többlet kapacitási igényeknek meg tudnánk felelni. A beruházást követően legyártott alkatrészek magas hazai műszaki kompetenciával és gyors gyártási idővel fognak rendelkezni. Az új gép segítségével gyorsabb gyártási időt tudunk biztosítani a megrendelőink számára, illetve egyedi, új igényeknek is meg tudunk felelni.

Úgy gondoljuk, hogy a sikeres beruházással cégünk stabil, biztos munkahelyeket tud biztosítani alkalmazottai részére a jövőben. Továbbra is elődleges célunk, hogy alkalmazottaink számára hosszútávon munkalehetőséget biztosítsunk. A megrendelőink számára pedig minőségi, pontos, hozzáadott értéket képviselő terméke(ke)t tudjunk gyártani.

A beruházás a Széchenyi 2020 program, GINOP-1.2.1-14-2014 pályázatán 50%-os vissza nem térítendő támogatásban részesült; A projektről információt a www.gyegep.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

GYEGÉP Kft.

+36-36-411-732, info@gyegep.hu/